Chipolatapudding
(3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 45 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten



  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Verwarm de melk en de suiker in een pan met dikke bodem. Snijd het vanillestokje in de lengte door en voeg toe aan de melk. Houd 15 min. tegen de kook aan. Neem het stokje eruit en schraap met een mesje het merg eruit. Doe het merg terug in de melk.

2. Neem de pan van het vuur. Week de gelatine 5 min. in water. Meng de maïzena met 1 el water tot een glad papje. Splits de eieren en klop de eidooiers door de maïzena. Schenk er al roerende een beetje warme melk bij. De melk mag niet kokend heet zijn, want dan stolt het eigeel. Zet de pan op het laagste pitje. Voeg al kloppend met een garde het eimengsel toe. Blijf roeren en laat indikken. Wanneer het de dikte heeft van vanillevla, haalt u de pan van het vuur.

3. Knijp de gelatine uit en roer door de vla. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. U kunt dit versnellen door de pan in ijswater te zetten en goed te roeren. Week ondertussen de rozijnen in de marasquin.

4. Klop de slagroom stijf. Roer een lepel slagroom door de vla, zo wordt deze wat dikker. Schep de vla bij de rest van de slagroom. Schep de rozijnen met marasquin, bigarreaux en bitterkoekjes door de vla.

5. Spoel de vorm om met koud water. Schep de pudding erin en zet afgedekt minimaal 5 uur in de koelkast. Houd de onderkant van de vorm voor het serveren even onder de hete kraan en stort de pudding op een bord. Versier met de musketsterren.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: