Nigella Lawson: mousse van witte chocolade en passievruchten
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Breek de chocola in stukjes en smelt die in ongeveer 3 minuten in de magnetron, of in een kom boven een pan kokend water. Laat de chocola een beetje afkoelen.
2. Klop de eiwitten stijf maar niet droog. Meng de eidooiers door de afgekoelde chocola, doe dat voorzichtig zodat het zaakje niet opstijft.
3. Schep de inhoud van de passievruchten, sap, vruchtvlees en pitjes door het eidooier-chocolademengsel en spatel het nieuwe mengsel door de eiwitten. Alles moet goed gemengd zijn.
4. Leg een laagje frambozen onder in een grote glazen kom of in acht tot tien eenpersoonsglazen en schenk de mousse erop.
5. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Als je een grote kom gebruikt moet je minstens vier uur rekenen.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: kookboek Voor altijd zomer van Nigella Lawson. © Uitgeverij Contact.

Door:

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer