Aardbeienstam
(4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Was en halveer de aardbeien en bewaar enkele hele aarbeien met kroontjes voor de garnering.
Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10 minuten zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2dl melk.
Roer dit mengsel door de melk en laat
de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen.
Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1,5cm dik.
Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de
slagroomversteviger stijf.
Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom.
Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom.
Verdeel de aardbeien over de plakken.
Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.
TIP:vervang de amandellikeur door marasquin en neem in plaats van aardbeien kersen, abrikozen of perziken.



Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)



Bron: KookJij

Door: