1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinvorm in of zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
2. Zeef bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten boter, melk, vanille-essence en citroenschil toe aan de eieren en roer alles goed.
3. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het eimengsel erin. Roer het met een grote metalen lepel tot de bloem net vochtig is, maar nog niet glad.
4. Voeg de bosbessen toe aan het muffinmengsel en spatel ze er voorzichtig door zonder ze te pletten.
5. Schep het beslag in de muffinvorm(pjes) en laat genoeg ruimte vrij opdat de muffins kunnen rijzen.
6. Bak de muffins 20-25 minuten tot de bovenkant terugveert bij een zachte aanraking. Laat de muffins 5 minuten in hun vorm afkoelen, keer ze op een rooster om en serveer ze.
Beoordeel het recept:
Bron: KookJij
Door: ReceptenVandaag