Jamie Oliver: Simpele Fruitsalade
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Roer de yoghurt en honing door elkaar in een kleine kom
2. Snijdt de boven en onderkant van de sinaasappels en verwijder de schil inclusief het witte laagje. Snijdt de overgebleven sinaasappel in stukjes en doe deze in een kom. Pers vervolgens het sap uit de sinaasappels.
3. Was de appel en verdeel hem vervolgens in kwartjes om de kern en zaden te verwijderen. Snijdt de kwartjes vervolgens in stukjes en voeg deze toe aan de kom met sinaasappels. Schil en snijdt de bananen in stukjes en voeg deze ook toe aan de kom.
4. Verdeel het fruit over 4 kommen en doe bij iedere kom wat yoghurt. Sprenkel wat maanzaad en gesneden amandelen over de yoghurt.

Serveer Suggestie:
Sprenkel in plaats van het maanzaad en de gesneden amandelen een handjevol van je eigen favoriete soort zaden of licht geroosterde pinda’s.

Tips van de dietist:
- Het schillen en snijden van fruit is voor velen een karwei maar als het eenmaal gedaan is, is het heerlijk en gezond. Ook is het een veel beter tussendoortje dan een verpakt koekje of cake.
- Fruit en groente zijn goed voor de gezondheid. Deze fruitsalade maakt van fruit eten een plezier, geen verplichting. Bedenk zelf verschillende manieren om meer fruit aan je dieet toe te voegen.

Veiligheid:
Het is altijd een goed idee om het fruit goed te wassen voordat je ze op eet.Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)Bron: Jamie Oliver (foto © Dan Jones)

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer