Gesmoorde inktvisjes
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Trek de kop met tentakels van de inktvis los van het staartstuk. Snijd de tentakels af en was deze grondig onder stromend water. Verwijder de ingewanden en de slijmhuid. Neem de inktblaas weg. Keer het lichaam binnenstebuiten en was het goed.

2. Verwarm 3-4 eetlepels olie en fruit daarin de ui met knoflook goudgeel.

3. Snijd intussen van de prei het wortelgedeelte en de harde delen van de groene bladeren weg. Snijd de preien overdwars in smalle plakken. Snijd daarvan ringetjes en was de groente zeer goed. Smoor de groente met de ui mee.

4. Snijd de inktvissen in smalle repen of snijd de zak in ringen. Schep daardoor de groente. Druppel de rest van de olie en 1 theelepel aroma door de vis met groente. Laat de inhoud in de gesloten pan 1 - 1,5 uur sudderen tot de vis gaar is. Voeg, als dat nodig is, gedurende die tijd wat water of wijn toe om aanzetten aan de panbodem te voorkomen.

5. Breng het gare gerecht op smaak met citroensap, aroma, peper en zout en serveer het zo warm mogelijk.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag