Spoel de mosselen af. loop ze even na en verwijder eventuele
kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de
bladselderij(blaadjes) grof. Doe deze met de groenten, de laurier
en de wijn in een grote pan.
Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en
breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook.
Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen
koken. licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of
schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat
op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog
drukken. De mossen zijn gaar, serveer ze direct. lekker met frietjes
of brood en remouladesaus!
Remouladesaus:
Meng 4 el mayonaise met 1 fi jngesneden hardgekookt ei,
2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fi jngesneden peterselie,
1 takje fi jngesneden dragon en een tl mosterd.
Beoordeel het recept:
Bron: Mosselen.nl
Door: ReceptenVandaag