1. Was de sardines. Snijd de kop af en snijd langs de buikzijde een smalle reep van de visjes af. Neem er de ingewanden en de middengraat uit. Was de sardines nog eens en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
2. Verwarm de grill voor.
3. Bestrijk de schotel met olie, leg de visjes op de schotel en bestrijk ook de sardines met olie. Bestrooi ze met het rozemarijnpoeder en zout.
4. Plaats de schotel onder de grill. Laat de visjes aan 1 zijde gaar en mooi van kleur worden. Keer de sardines om en zet de schotel weer onder de grill.
5. Snijd van de tomaat een kapje af. Hol de tomaat uit zonder de buitenzijde te beschadigen en strooi wat peper en zout in de tomaat.
6. Snijd de citroen overlangs in 8 partjes. Neem de pitten weg en plaats de partjes met een paar plukjes peterselie in de tomaat.
7. Strooi naar smaak wat peper en eventueel nog zout op de gare sardines. Breng ze over op de serveerschotel en garneer ze met de gevulde tomaat en de rest van de peterselie.
Beoordeel het recept:
Bron: recepten.co
Door: ReceptenVandaag