Zalm met pepersaus
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de moten zalm en verwijder het vel daarbij niet. Bereid eerst de saus.

Smelt 15 gram boter en voeg de ham of het spek, het laurierblad, de peterselie en de tijm toe. Laat alles in het kleinste steelpannetje zacht smoren.

Verwarm in de grotere steelpan de rest van de boter tot bijna al het schuim is weggetrokken. Voeg de bloem toe en roer het mengsel tot een gladde roux. Laat deze licht kleuren. Neem de pan van de warmtebron.

Doe de geplette peperkorrels in de kleine steelpan. Schenk 5 deciliter water in de pan en voeg het bouillontablet toe.

Verwarm in de kookpan zoveel water dat de zalm daarin in tamelijk ruim water zal liggen. Leg de moten zalm na elkaar zodra het water kookt in het water en temper de warmtbron zodat het water niet meer borrelt.

Laat het visvlees in 6-8 minuten gaar worden in de pan zonder het deksel.

Zeef de inhoud van de kleine steelpan en schenk de visbouillon onder goed roeren bij de gebruinde roux. Roer tot een gladgebonden saus ontstaat en laat die even doorkoken. Voeg naar smaak zout, de peperkorrels en worcestersaus toe.

Spoel de serveerschotel voor de vis om met kokend water en leg daarop de gare moten zalm. Houd de schotel even in de buitenlucht, zodat het visvlees wat meer een roze-rode kleur zal krijgen. Strooi dan pas zout aan weerszijden op de zalm. Dep eventueel kooknat met keukenpapier van de schotel weg en giet de pepersaus om de vis. Dien die dan direct op.Beoordeel het recept:

 (20 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag