Koolvis op Engelse wijze
Ster Ster Ster Ster Ster (4.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Laat de vis het liefst 1 uur ontdooien zodat deze beter in porties te verdelen is.

Breng 4 deciliter water aan de kook met de peterseliestelen, de ui, de tijm, het laurierblad, de plakken citroen, de peperkorrels en zout. Laat deze kruidige bouillon 5 minuten zacht koken.

Zet de worteltjes op met zoveel water dat ze juist onderstaan. Voeg wat zout toe. Sluit de pan als de groente kookt en temper de warmtebron.

Snijd de vis in 4 stukken en leg deze in de bouillon. Pocheer de vis, zonder dat deze echt gaat koken in 10 minuten gaar.

Verwarm de serveerschaal voor.

Smelt in de steelpan de margarine. Voeg de bloem toe en roer de ingredienten tot een roux. Temper de warmtebron en laat de roux enkele minuten heet worden.

Giet, al roerende, de melk erbij. Blijf roeren tot een dikke gladde gebonden saus is ontstaan. Houd deze warm.

Snijd de eieren met de eiersnijder in 6 parten. Houd hiervan 4 apart voor de garnering. Maak de rest van de eieren klein met behulp van de eiersnijder of een vork.

Controleer of de vis gaar is en giet deze af. Bewaar de visbouillon.

Laat de worteltjes uitlekken. Schep ze in de kom en schud ze om met de suiker, de peterselie en de roomboter.

Maak de saus wat dunner met de visbouillon en roer de fijne stukjes ei door de saus. Maak deze op smaak af met citroensap, aroma, peper en zout. Voeg eventueel nog visbouillon toe.

Serveer de vis op de voorverwarmde serveerschaal. Garneer de filets met partjes ei, worteltjes en plukjes peterselie. Schep enkele lepels saus over de vis. Geef de rest van de saus apart in de voorverwarmde sauskom. Presenteer de rest van de worteltjes in de groenteschaal.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag