Sushi in een glaasje
(4.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 3Aantal personen
  • 40 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kook de rijst in 2½ glas water totdat het water is opgenomen.
2. Meng de azijn, suiker en zout in een pan en verwarm langzaam zodat de suiker oplost. Schenk het azijnmengsel op de rijst, meng het er voorzichtig doorheen en laat lauw worden.
3. Snij tonijn en zalm in kleine, niet te dikke reepjes en zet koel weg.
4. Leg een vel aluminiumfolie op tafel, maak de nori vochtig en stapel ze, met de gladde kant naar beneden, op elkaar.
5. Teken met behulp van een rond glaasje met een scherp mesje de contouren van twee cirkels en knip ze uit.
6. Vul de glaasjes met afwisselend schijfjes nori, rijst (goed aangedrukt), zalm en tonijn.
7. Zet het tot het opdienen koel weg.
8. Geef er sojasaus, wasabi en/of ingemaakte gember bij.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Kookjij

Door: