1. In een grote kom citroengras, 4 eetlepels gember, knoflook, koriander, 1 fijngesneden chilipeper en 180 ml pinda-olie mengen. Garnalen toevoegen en al schuddend een kruidenlaagje geven. 20-30 minuten op kamertemperatuur laten marineren.
2. De barbecue matig hoog verhitten.
3. Intussen limoensap, rijstazijn, mirin, ketjap en water in blender of keukenmachine gieten. Limoenrasp, 1 eetlepel gember, vissaus, 2 chilipepers, knoflook en pindakaas toevoegen en tot een glad geheel mengen. Terwijl de machine draait langzaam de pinda-olie toevoegen en mengen tot een glad en romig geheel ontstaat. In een kom schenken, munt, koriander en gehakte pinda's toevoegen. Op smaak brengen met zout.
4. Neem de garnalen uit de marinade en schudt overbodige marinade af. Bak ze op de voorverwarmde barbecue in ong. 2 minuten per kant roze en stevig. Direct met saus serveren.
Beoordeel het recept:
Door: ReceptenVandaag