Filopakketjes met krab
Ster Ster Ster Ster (4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Om te serveren:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng krab, waterkastanjes, maïs, lente-ui, gember, rode peper en mirin of sherry in een kom en breng op smaak met peper en zout. Meng arachideolie en sesamolie in een kopje.

2. Rol de 6 velletjes filodeeg vanaf de korte kant losjes op. Snijd de rol met een scherp mes in 3 gelijke stukken. Bedek 2 van deze rolletjes met plasticfolie, zodat ze niet uitdrogen. Rol het derde rolletje uit, neem er 1 vel af en houd de rest afgedekt apart.

3. Leg het deegvel plat op een werkvlak, met het korte stuk naar u toe en bestrijk het met wat van het oliemengsel. Schep een volle theelepel van het krabmengsel rechtsonder, iets van de rand af. Vouw het deeg hier diagonaal over. Blijf diagonaal vouwen tot het eind van het deegvel is bereikt en er een mooie driehoek is ontstaan. Leg het pakketje daarna op een bakplaat, met de naad naar beneden.

4. Verwerk de andere deegvelletjes op dezelfde manier, houd de nog niet gebruikte velletjes telkens goed bedekt, tot al het krabmengsel is gebruikt. (De pakketjes kunnen van tevoren worden gemaakt; bedek de bakplaten met plasticfolie en zet ze in de koelkast. Als de pakketjes erg koud zijn wordt de baktijd iets langer: 15 minuten.)

5. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes licht met het resterende oliemengsel en strooi het sesamzaad erover. Bak ze in 12-13 minuten krokant en goudbruin.

6. Leg de pakketjes op een rooster en laat ze iets afkoelen. Verwijder ondertussen het groen van de lente-uitjes voor de garnering en maak er ”˜kwastjes’ van. Serveer de pakketjes warm, op een plateau, met de uienkwastjes en wat zoete chilisaus.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag