Zalm-ricottataart
(2.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor 200 °C.
2. Laat het blik zalm goed uitlekken.
3. Roer in een kom de ricotta los en klop er 1 ei met de majoraan en naar smaak citroenpeper door.
4. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine vlokken.
5. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
6. Spreid de plak bladerdeeg uit op de bakplaat.
7. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij.
8. Klop het andere ei los. Bestrijk de vrijgehouden rand met losgeklopt ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen met de duim goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
9. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

TIP!
Lekker met een salade met rucola en pestodressing.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: AH allerhande

Door: