1. Ui en knoflook pellen en snipperen. Uit peper zaadlijsten verwijderen en peper in stukjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Mango langs pit lossnijden en schillen, vruchtvlees in blokjes snijden. Gember schillen en raspen.
2. In sauspan 2 el olie verhitten en ui, knoflook en peper 1 minuut zachtjes bakken.
3. Gember, chilipoeder en trassi toevoegen en 1 minuut meebakken.
4. Tomatenpuree erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
5. Azijn, suiker en 2 dl water toevoegen en gladroeren.
6. Mango in saus doen en saus 5-10 minuten zachtjes koken. Met zout op smaak brengen.
7. Intussen vis met zout bestrooien en door bloem wentelen.
8. Rest van olie verhitten en vis in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Halverwege keren.
9. Sereh uit saus verwijderen.
10. Beetje saus over vis scheppen. Lekker met boontjes!
Beoordeel het recept:
Bron: Culy
Door: ReceptenVandaag