Calamari
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de tentakels van de inktvis los en snijd het middenstuk in dikke ringen van ongeveer 1 cm breed. De bovenkant van de inktvisjes hebben als het goed is de vorm van een driehoek, maak kleine sneetjes in de vorm van een ruitjes met een scherp mes. Doe alle stukken samen in een kom en bedek met een klein beetje melk, zorg dat het overal komt. Vries het geheel maximaal 8 uur in, als je weinig tijd hebt: al is het maar een halfuur, alles is beter dan niets.
2. Meng het meel en de bloem samen met de theelepel zout in een kom en vul een grote pan met dikke bodem voor een derde vol met olie en verwarm deze.
3. Als de olie begint te sissen wanneer je een stukje brood of zout erin gooit weet je zeker dat het warm genoeg is.
4. Giet de inktvis af en dep droog, bedek met de bloem en schud al het overtollige meel eraf.
5. Frituur in meerdere porties voor ongeveer een minuut, totdat ze knapperig en goudkleurig zijn.
6. Laat uitlekken op keukenpapier, sprenkel er een beetje zout over en serveer zo snel mogelijk, heerlijk met verse citroen of aïoli!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Culy

Door: