1. Smelt de boter in een ruime pan en bak de aardappels, wortels, bleekselderij en prei al omscheppend ± 3 min.
2. Voeg wat zout toe, dek af en laat de groente op laag vuur ± 10 min. stoven.
3. Bestrooi de zalmmoten aan beide kanten met zout en peper.
4. Voeg de witte wijn, visfond en Ӭ100 ml water toe aan de pan en breng aan de kook.
5. Verdeel de zalmmoten over de groente, dek af met een deksel, draai het vuur laag en laat de vis in Ӭ7-10 min. gaar worden.
6. Roer in een kommetje de eidooier los met creme fraîche.
7. Voeg wat van het kookvocht toe.
8. Schep de zalmmoten met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
9. Voeg het Ӭei-roommengsel toe aan de groentebouillon en laat deze al roerend binden (laat de bouillon niet meer koken, om schiften te voorkomen). Proef en breng op smaak met zout en peper.
10. Verdeel de vis over 4 diepe borden en schep het groente-roommengsel erover.
11. Bestrooi het gerecht met de groene kruiden.
Beoordeel het recept:
Bron: Delicious magazine
Door: ReceptenVandaag