Gegrilde tonijn met witte bonen en salsa verde
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Voor de salsa verde:

Bereidingswijze

Begin met de salsa verde:
1. Meng in de keukenmachine peterselie, ansjovisfilets, basilicum, munt, mosterd, kappertjes en 1 teentje knoflook tot een smeuïge salsa, maar zorg ervoor dat het mengsel nog korrelig blijft.
2. Gebruik de pulse-knop en voeg steeds een scheutje extra vergine olijfolie toe. Voeg het citroensap toe.
3. Verhit 2 el olijfolie in een flinke koekenpan met dikke bodem en fruit daarin de rode ui zacht maar niet gekleurd.
4. Voeg de knoflook toe en bak 2 min mee.
5. Doe dan ook de bonen en de rest van de olijfolie erbij.
6. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat de bonen door en door warm worden.
7. Voeg een scheut citroensap en de peterselie toe. Proef of er nog peper of zout bij moet.
8. Bestrijk de tonijn vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper.
9. Verhit een grillpan tot hij zeer heet is.
10. Gril daarin de vis aan alle kanten, tot hij de gaarheid heeft die je wilt.
11. Tonijn hoeft maar kort te worden bereid en is het lekkerst als hij nog wat rauw is binnenin; te gare tonijn verliest zijn mooie rode kleur en wordt taai. Leg de vis op een snijplank.
12. Schep de bonen op de borden.
13. Snij de tonijn in ongeveer 12 medaillons en verdeel die over de bonen.
14. Lepel er de salsa verde over, garneer met peterselieblaadjes en serveer.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Elle

Door: