Stokvisbeignets
(2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Week de stokvis minstens 12 uur in koud water, dat je in die tijd een aantal keren ververst.
2. Doe de vis in een steelpan met water, breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het visvlees makkelijk loskomt van de graat.
3. Laat uitlekken en leg op een bord; verwijder alle graten en verdeel de vis in stukjes.
4. Doe de bloem in een kom en voeg ca. 200 ml koud water toe, of genoeg om een dik beslag te maken.
5. Meng er de vis, paprika, chilipeper, lente-uitjes en het paprikapoeder door.
6. Verhit een laag van ongeveer 3 cm olie in een pan tot 180 ºC.
7. Laat voorzichtig 1 flinke eetlepel beslag in de hete olie zakken om een beignet te maken.
8. Wees voorzichtig, want de olie kan spetteren.
9. Frituur de beignets steeds 2–3 minuten per kant.
10. Neem ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
11. Serveer ze met de partjes limoen.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Jamie Magazine

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer