Tartaar van zalm met limoen mayonaise
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten


  • Voor de limoenmayonaise

Bereidingswijze

1. Maak eerst de zalmtartaar.
2. Snij de rauwe zalm erg fijn en doe dit in een kom.
3. Hou 4 reepjes gerookte zalm achter voor de garnering en hak de rest ook fijn.
4. Meng het geheel door elkaar.
5. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.
6. Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes.
7. Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe.
8. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
9. Zet het even apart in de koelkast.
10. Voor de mayonaise klop je de eidooier luchtig met de mosterd, de azijn, de limoenzeste en wat peper en zout.
11. Klop dit goed door elkaar met een garde en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
12. Blijf kloppen terwijl je de olie toevoegt en voeg net zoveel olie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt.
13. Voeg de gehakte peterselie en het limoensap toe en breng de mayonaise eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
14. Leg een steekring op een bord en vul deze met de tartaar.
15. Garneer de tartaar met een in elkaar gevouwen plakje gerookte zalm.
16. Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af met gehakte peterselie.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Uit paulines keuken

Door: