Zeebaars met venkel en aardappelsalade
(2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de aardappels in kleine blokjes.
2. Kook deze gaar en voeg de mayonaise, bieslook en crème fraîche toe.
3. Breng op smaak met peper en zout en serveer koud.
4. Snijd de venkel heel fijn op bijvoorbeeld een mandoline, voeg de kruiden toe en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout.
5. Kook de snijbonen gaar en draai ze fijn in de keukenmachine.
6. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en vang het vocht op.
7. Gooi het mengsel weg en breng het vocht op smaak met zout en peper.
8. Bak de zeebaars krokant op de huid in de olijfolie. Niet te lang, anders wordt de vis te droog. Hij moet zacht en glimmend aan de binnenkant zijn.

Voor de presentatie:
Leg de koude aardappelsalade op een warm bord. Giet daaromheen het snijbonenvocht, leg op de aardappelsalade wat flinters venkel met groene kruiden en daarnaast de gebakken zeebaars.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Culy

Door: