Taartje van paling, oudewijvenkoek en gekarameliseerde appel
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Paling in lengte halveren. Repen in dobbelsteentjes snijden.
2. Sjalot pellen en snipperen.
3. In kom mayonaise en crème fraîche mengen met sjalot en palingblokjes.
4. Korst van oudewijvenkoek afsnijden en met ringvorm uit elke plak een rondje steken.
5. Appels goed wassen.
6. Appels rechtop op snijplank zetten en aan twee kanten tot klokhuis verticaal in dunne plakken snijden.
7. Dakpansgewijs 6 appelplakken op elkaar leggen en er met de ringvorm een cirkel uitsteken. Nog 3 keer herhalen.
8. Ringvorm op bord zetten en oudewijvenkoek er als bodem in leggen.
9. Kwart van palingmassa in ringvorm scheppen, bovenkant gladstrijken.
10. Taartje afdekken met de plakjes appel.
11. Appel bestrooien met poedersuiker en deze met gasbrander suiker karameliseren. Zo nog 3 taartjes maken.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Culy

Door: