Dun geschaafde gele bieten met venkel, kappertjes en zalm
(1.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    2e olijfolie
    2e citroensap
    2 el rodewijnazijn
    200 gr gerookte zalm
    1 rode ui, in dunne halve ringen
    1 el kappertjes (potje), uitgelekt
    6 kleine rauwe gele bieten (6-7 cm doorsnee)
    1 venkel, bij voorkeur met venkelgroen (zie tip)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven tot 200°C.
2. Snij het bietengroen van de bieten af. Was de bieten en leg ze in een kleine ovenschaal. Bestrooi ze met wat zout en dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
3. Rooster de bieten in 50-60 min gaar of tot je er gemakkelijk de punt van een mes in kunt steken.
4. Laat de bieten afkoelen.
5. Snij de boven- en onderkanten van de bieten en wrijf de schil ervan af.
6. Schaaf de bieten boven een kom met behulp van de mandoline in flinterdunne plakken. Meng er de helft van de azijn en wat zout door. Laat de bieten even marineren.
7. Leg de ui in een schaaltje en meng er de rest van de azijn, de kappertjes en wat zout door. Laat de ui even staan.
8. Snij het groen van de venkel en bewaar het. Snij de knol doormidden en verwijder de harde kern. Schaaf de venkel boven een kom met behulp van de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng er het citroensap door en laat even staan.
9. Maak vlak voor het opdienen de borden op. Verdeel de plakjes biet over de borden en leg de plakjes venkel en de helft van de ui en kappertjes erop. Besprenkel met olijfolie. Verdeel er de zalm over en leg er de rest van de ui en kappertjes op. Garneer met kleine toefjes venkelgroen en versgemalen peper.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Elle.nl

Door: