Bereidings tijd: 15 minuten
Aantal: 4
Ingredienten
– peper en zout
– 25 ml yoghurt
– scheut ketchup
– scheut whiskey
– 3 repen augurk
– 2 blikjes zalm
– 3 handjes ijsbergsla
– 100 ml Zaanse mayonaise
– gegrilde paprika (uit pot)
bereidingswijze
1. Open de blikjes zalm, giet ze af en verwijder de graatjes.
2. Snijd de gegrilde paprika en repen augurk fijn.
3. Snijd de ijsbergsla fijn.
4. Meng de zalm met peper, zout, paprika en augurk (houd een beetje van de paprika en augurk apart voor de garnering).
5. Meng de Zaanse mayonaise met yoghurt en whiskey naar smaak.
6. Schep een beetje van het zalmmengsel in een glaasje.
7. Verdeel hier een laagje ijsbergsla op.
8. Schep hier weer een laagje zalm op en giet hierover de whiskeysaus.
9. Garneer het glaasje met fijngesneden gegrilde paprika en augurk.
TIP! Je kunt de paprika zelf grillen, maar dit wordt ook in potten verkocht. Dit staat in de supermarkt vaak bij de augurken in het schap.