Krokante kibbeling
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verhit de frituurpan tot 175°C. Roer in een kom de bloem met ½ tl zout en het bier met een garde door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten in 3 delen door het beslag.
2. Roer de mosselen, mayonaise, sjalot, koriander en augurk in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
3. Dep de vis droog, snijd deze in 16 plakjes van ca. 1 cm en bestrooi met zout en peper.
4. Haal de vis en resterende mosselen door het beslag. Frituur beide in kleine hoeveelheden in ca. 4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd de vis warm door deze losjes af te dekken met aluminiumfolie. Verdeel de vis over 4 bakjes en schep de mosselremoulade ernaast.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: jumbo supermarkten

Door: