1. Bestrooi de zalmfilet aan beide kanten flink met peper en zout.
2. Verwarm wat olie in de pan en bak de zalmfilet aan beiden kanten bruin, totdat -ie uit elkaar begint te vallen. Zo’n vijf minuutjes per kant.
3. Maak er stukjes van, zodat de filet verpulverd is, doe de stukjes op een bord en laat afkoelen.
4. Doe nu opnieuw wat olie in de pan en bak de paprika, ui, kappertjes en bleekselderij samen met het chilipoeder, de komijn en wat peper en zout op laag vuur aan.
5. Laat zeker een half uur zachtjes sudderen, totdat de groenten zacht zijn.
6. Haal uit de pan, doe in een kom en laat een half uur afkoelen.
7. Doe nu de zalm, de peterselie, de eieren, de yoghurt, de mosterd en driekwart van het broodkruim erbij en kneed goed door.
8. Zet dit mengsel in de koelkast en laat een half uur afkoelen, zo wordt het wat stijver en kun je er beter burgertjes van maken.
9. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
10. Maak met je handen zo’n tien kleine burgertjes van het zalmmengsel (of wat minder, grotere exemplaren), bestrooi ze aan beide kanten nog met een klein beetje paneermeel of broodkruim en leg op de bakplaat.
11. Bak 15 minuten aan iedere kant, totdat ze goudbruin zijn. Heeft jouw oven ook een grilfunctie? Dan is het lekker om de laatste drie minuten ook nog even de hete gril erbij aan te zetten.
Echt smullen met een lekkere dipsaus!
Beoordeel het recept:
Bron: Chicks love food
Door: ReceptenVandaag