Tartelettes met zalm
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Boen de limoen schoon. Rasp er 1 tl groene schil af en pers ½ limoen uit Houd 4 mooie blaadjes basilicum apart.
2. Pureer met de staafmixer de rest van het basilicum met het limoensap, de rasp en de crème fraîche tot een heldergroene saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Snijd de zal met een scherp mes in 8 dunne plakjes. (ik doe de zalm eerst in de diepvries, dan gaat het snijden makkelijker). Zet alles tot gebruik afgedekt weg. (tot nu kun je dit alles een uur van tevoren voorbereiden).
4. Verwarm de oven voor op 200' C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat (die bekleed is met bakpapier). Bestrijk het bladerdeeg dun met de groene saus en leg op elk plakje een zalmfilet. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tartelettes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Leg de tartelettes op 4 borden en garneer met de basilicunblaadjes en een plukje friseesla. Geef de rest van de saus er in 4 kleine kommetjes bij.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: