Gambas al ajillo
(4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
2. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen.
3. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt.
4. Beetje chilipeper erboven malen.
5. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken.
6. Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien.
TIP: Lekker met boerenbrood (bijv. pain de campagne).



Beoordeel het recept:

 (13 stemmen)



Bron: Albert Heijn

Door: