Jamie Oliver: frittata van garnalen en peterselie
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten





Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasovenstand 7. Klop in een kom de eieren met een snufje zout en peper los en doe er de peterselie, citroenschil, citroensap en Parmezaanse kaas bij. Hak de helft van de garnalen in grove stukjes, laat de rest heel en gooi alles in de kom.

Verhit de boter met een flinke scheut olijfolie in een kleine, zware, ovenvaste pan met antiaanbaklaag en schenk het eiermengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende 1 minuut langzaam door elkaar en zet de pan daarna in de oven. (Je krijgt vaak frittata's die heel goed doorbakken zijn, maar ik zet ze liever iets korter in de hete oven, zodat ze bovenop een beetje kleur hebben en van binnen wel gestold, maar nog niet door en door gaar zijn.) Bak de frittata 4 tot 5 minuten, tot hij goudkleurig begint te worden - hij zal een beetje rijzen, zodat hij heerlijk luchtig wordt.

Strooi de Spaanse peper erover en schuif hem op een bord. Serveer de frittata met een eenvoudige rucolasalade, lekker brood en een glas goede wijn. Heerlijk.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: kookboek Jamie's Italië van Jamie Oliver. © Kosmos Uitgevers

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer