Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden

  1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (recept elders op ah.nl).
Nabereiden
Weetje! Deze tomatensaus wordt in restaurants vaak 'antiboise' genoemd (naar Antibe, een plaats in de Franse Provence). Voor de 'sauce antiboise' bestaat geen vastomlijnd recept, maar hij bevat meestal olijfolie, tomaat en olijven. Kappertjes en vers basilicum kunnen ook tot de ingrediënten behoren.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: