Kabeljauwhaasje met coquilles
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Schenk de visfond en de witte wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de stukken kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep 2 el bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 50 g boter en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg ze toe aan de vis en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en mix met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 8 borden en schenk de saus erover.



Beoordeel het recept:

 (30 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: