Gegrilde tonijn met balsamicoazijn
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Schenk de olijfolie in een diep bord en pers de teen knoflook erboven uit. Roer de balsamicoazijn erdoor. Wentel het stuk tonijn door dit mengsel en laat de vis ongeveer 10 minuten marineren. Keer het stuk tonijn regelmatig.

Verdeel ondertussen de sla over vier borden. Verhit een grillpan en rooster hierin de tonijn in 6-8 minuten aan beide kanten mooi bruin van buiten en van binnen nog rood-rose. Bestrijkde vis tijdens het grillen steeds met de marinade.

Leg de tonijn op een plank en snijd het stuk in plakken van ongeveer 3/4 cm dik. Leg de plakken tonijn op de salade en sprenkel de bakolie erover.

Tip: Italianen serveren hier focaccia of ciabatta bij met een schaaltje met Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie of Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie om het brood in te dopen.



Beoordeel het recept:

 (90 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: