7,589
5 min, wachten 120 min
onbekende koks

Citroengras-garnalensate

Bereidings tijd: 5 min, wachten 120 min

Aantal: 6

Ingredienten

– 1/2 rode peper
– 2 eetlepels olie
– 1 limoen, het sap
– 1 eetlepel Thaise vissaus
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 2 stengels citroengras (sereh)
– 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
– 1/2 zak tijgergarnalen, rauwe gepelde (diepvries), ontdooid

Materialen
– barbecue
– eventueel grilltopper

bereidingswijze

Voorbereiden
Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiden
Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.

Waardering

(7 beoordelingen)