Scampi met citroenschil
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Waarom zou een salade koud of saai moeten zijn? Dit recept gaat voor gebakken garnalen en maakt de sla meteen tot een feestelijk gerecht.

Was de slablaadjes en citroen. Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen. Hak de knoflook fijn.

Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap, een snuifje zout en een gulle draai peper. Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden. Schik ze meteen op een bord samen met de sla.

Giet de overblijvende marinade over de garnalen, strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.

Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Een limoen zal een iets zoetere en geuriger smaak aan deze sla geven. Een ietsje exotischer ook. Voor net dat beetje extra kun je enkele blaadjes tijm en 1 versneden lente-uitje toevoegen, net voor het opdienen. Als je over citroentijm beschikt, gebruik die dan in plaats van de gewone tijm.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: ReceptenVandaag