Vis en prei zijn altijd al een prima stel geweest. Door de sinaasappelschil krijgen ze nog meer pit.
Was de prei en verwijder de donkergroene gedeelten. Snij de rest in schuine ringen van ongeveer 1 cm dik.
Bak de prei kort in een braadpan in 2 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
Leg de prei op een schotel en hou warm. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Verhit de rest van de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een braadpan en bak de filets op hoog vuur gedurende 1 minuut aan beide zijden. Giet de wijn over de vis en strooi er de sinaasappelschil over. Laat het geheel nog 2 minuten op het vuur doorkoken.
Schik de filets boven op de prei en giet er dan het braadvocht over.
Serveer dit gerecht met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip:
Wanneer je citroen- of sinaasappelschil gebruikt, koop bij voorkeur onbespoten fruit en was het zorgvuldig.
Beoordeel het recept:
Bron: Bertolli
Door: ReceptenVandaag