Zeeduivel met prei en erwtjes
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Peterselie is een vaak gebruikt ingrediënt in Italiaanse schotels. Het zit dan ook boordevol vitaminen en mineralen. ‘Italiaanse’ peterselie is de bekende krulpeterselie, maar platte peterselie met grotere blaadjes is even goed natuurlijk.



Hak de peterselie fijn. En snij ook de olijven in stukjes.



Verwijder de donkergroene bladeren van de prei en snij het overgebleven gedeelte fijn. Spoel grondig af onder stromend water.



Bak de prei samen met de erwtjes en wat zout in een pan met Bertolli Extra Vergine olijfolie. Laat zo’n 15 minuten sudderen terwijl je vaak omroert.



Leg nu de stukken vis in de pan en laat nog 5 minuten garen.



Voeg er tenslotte de peterselie, zwarte olijven en wat peper aan toe. Dien onmiddellijk op.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Heb je veel peterselie over, dan kun je deze in de keukenmachine fijn snijden en vervolgens (droog) in kleine zakjes of potjes invriezen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: