Jamie Oliver: Kabeljauw met Aardappelen en Lente-ui Hutspot
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding:

1. Bak de ui en prei met 5 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten totdat deze zacht zijn.

2. Verwijder met een theelepel de kern van de courgette, rasp de resterende courgette in de pan.

3. Snijdt de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de pan. Roer alles goed door en voeg de ansjovis toe.

4. Verhoog het vuur en voeg vervolgens het glas witte wijn toe. Laat het geheel inkoken voordat je de melk en bouillon toevoegt.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 30 minuten sudderen totdat de aardappelen zacht zijn.

6. Voeg vervolgens de kabeljauw toe en laat het geheel gedurende 15 minuten sudderen. Roer het nog eens goed door.

7. Voeg naar smaak zout en peper toe.

8. Serveer de hutspot met wat peterselie en gesneden lente-ui en dresseer deze met wat olijfolie en citroensap.

Serveer Suggestie:
Schilfer wat sinaasappel over de peterselie en lente-ui, dit gaat goed samen met de kabeljauw.



Beoordeel het recept:

 (104 stemmen)



Bron: Jamie Oliver (foto © Dan Jones)

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer