Hachee Basisrecept
(4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, dep ze vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.

Verwarm op hoog vuur een flinke scheut Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de stukken vlees rondom aan. Geregeld omscheppen.

Bak vervolgens de uienringen en de suiker 3 minuten mee. Voeg dan het bouillonblokje, een 1/2 liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan. Laat het vlees in 2,5 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaarsudderen.

Breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met kruimige aardappelen.

Variatietip:
Als het vlees gaar is, kan de hachee met een beetje met water aangelengde Maïzena worden verdikt. Gebruik 1-2 eetlepels maïzena met 1-2 eetlepels water.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Croma

Door: