Gestoofde runderlapjes Basisrecept
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen. Pel en snipper de ui. Dep de lapjes vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met peper.

Verwarm een flinke scheut Croma voor bakken & braden - Vloeibaar op hoog vuur in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de lapjes aan beide kanten kort aan.

Zet het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.

Schenk de bouillon erbij en breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Sudder het vlees in 2 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar.

Voeg naar smaak zout, peper en de mosterd toe en laat nog even pruttelen. Lekker met gekookte aardappelen.



Beoordeel het recept:

 (15 stemmen)



Bron: Croma

Door: