Russische steaks
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd van de contrefilet overdwars 4 lapjes (ongeveer 2 centimeter dik). Laat een kleine vetrand aan een zijde van het vlees. Snijd het vet op 2 plaatsen in.

Was de champignons en verwijder daarbij de harde en donkere delen. Snijd de champignons overlangs in plakjes.

Was de paprika. Snijd die overlangs twee keer door en verwijder de steel en de zaadlijsten met zaad. Verdeel het vruchtvlees in lange smalle repen.

Verwarm 40 gram margarine in de vleespan en fruit daarin onder af en toe omscheppen de ui met knoflook goudgeel.

Roer de bloem door de inhoud van de vleespan. Voeg 1 eetlepel paprikapoeder toe en laat deze roux op een laaggedraaide warmtebron heet worden. Let op dat de uisnippers niet te bruin worden.

Verhit de rest van de margarine in de koekepan. Bestrooi de lende biefstukken met peper en zout. Leg het vlees in de hete margarine zodra het schuim begint weg te trekken en de margarine begint te kleuren. Bak het vlees op een hooggedraaide warmtebron aan beide zijden in ongeveer 6-7 minuten mooi bruin van kleur.

Doe de tomatenpuree bij de roux in de vleespan en schenk 3 deciliter lauwwarme bouillon erbij. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Roer de plakjes champignons erdoor.

Blus het vlees en de braadjus met de wodka. Steek de inhoud aan en laat de wodka enkele minuten branden (flamberen). Bestrooi het vlees met zeer weinig tijm en neem het uit de pan. Zet het vlees even apart op een warme plaats.

Giet de braadjus bij de saus en roer deze door elkaar. Voeg het pikante paprikapoeder toe en 1 mespunt tijm. Roerde room door de saus en proef deze. Maak de saus op smaak af met peper, zout, paprikapoeder en wodka. Verdun de saus tot de juiste dikte met de rest van de bouillon.

Leg de lendebiefstukken in de goed voorverwarmde serveerschaal. Schep de saus om het vlees in de schaal. Garneer de schotel met wat plukjes peterselie.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag