Kapsalon
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 20 - 25 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheut olijfolie in een wok, voeg de aardappels toe en zet de deksel op de pan. Bak de aardappeltjes op een zacht vuurtje in ongeveer 18 minuten zacht en bruin.

2. Snijd daarna de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de ui in ringen. Giet een scheutje olijfolie in een pan/wok en bak de courgette, paprika en ui op een zacht vuurtje. Bak ze ongeveer 4-5 minuten totdat de ui een beetje zacht is geworden.

3. Breng ondertussen het gehakt op smaak met de shoarmakruiden. Ik heb ongeveer een half zakje van Verstegen gebruikt voor 300 gram gehakt. Als je de groenten voor ongeveer 5 minuten hebt gebakken, schep je deze in een bakje of op een bord en giet je een nieuw scheutje olijfolie in dezelfde pan. Bak nu het gehakt totdat het gaar is.

4. Als de aardappels klaar zijn schep je deze in een ovenschaal. Daar overheen de groenten, dan het gebakken gehakt en daar overheen strooi je wat geraspte kaas. De ovenschotel kan nu voor 10 minuten de oven in totdat de kaas gesmolten is. Als het klaar is serveer je het met wat gesneden ijsbergsla en knoflooksaus.

TIP!
Ook lekker om met een paar frietjes te eten.



Beoordeel het recept:

 (41 stemmen)



Bron: Lekker en Simpel

Door: ReceptenVandaag