Gegrilde lamskoteltten met een taartje van lamszwe
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

grill de koteletten kort aan beide zijden met een mooi streepjeseffect.Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.verwarm boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot lichtbruin en bak halverwege de zeekraal mee.Haal de zeekraal en de zwezerik uit de pan.Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.Breng op smaak met peper en zout.Snijd de tomaten in plakjes.Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter stoven.Pluk de blaadjes basilicum en snijd de mozzarella in dunne plakken.Zet 4 ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.Vul de ringen om en om met mozzarella.tomaat,basilicum,zwezerik en lamsoren.Bestrooi elk laagje met peper en zout en een paar druppels olijfolie.Zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.Zet het taartje op het midden van voorverwarmde borden.Leg de lamskoteletten eromheen.Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: KookJij

Door: ReceptenVandaag