Souflakisteak met aubergine en rijst
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de plakken aubergine in vieren en bestrooi de stukjes met zout. Laat de aubergine 1 uur in een vergiet op een diep bord staan.

2.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.

3.Verhit 2½ el van de olie in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min.

4.Bak de aubergine 5 min. mee en voeg de tomatenblokjes, peper en zout naar smaak en ½ dl water toe. Laat de groenten 20 min. zachtjes pruttelen.

5.Bak de souflakisteaks in de rest van de olie aan beide kanten bruin en gaar. Serveer de steaks met de rijst en de groenten.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: C1000

Door: