Biefstuk met broccoli met lintmie
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de mie in kokend water met de olie, laat 2 minuten staan en daarna uitlekken. (Rol mievellen eerst stijf op en snijd ze dan in linten van 1 cm breed.)
2. Snijd het vlees in heel dunne plakjes en daarna in reepjes van 2 cm. Leg deze in een bord en voeg de lichte sojasaus toe met de wijn, de helft van de maïzena, een snufje zout en peper en 1 eetlepel plantaardige olie. Vermeng alles goed en laat 20 minuten marineren.
3. Haal een dunschiller vanaf de onderkant langs de stelen en verdeel deze in dunne stukjes van 3 cm. Snijd de uiteinden rond bij. Maak de sjalot schoon, snijd hem in stukjes van 3 cm en daarna overlangs door. Hak de gember fijn.
4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het vlees 1 minuut; neem het uit de pan en leg apart.
5. Voeg de broccoli toe en roerbak 1 minuut. Dek de wok af, laat nog 1 minuut bakken en schep 1 of 2 keer om; neem de broccoli uit de wok en leg weg.
6. Draai het vuur hoger en roerbak de mie 2 minuten; schuif deze dan naar een kant, voeg de sliertsjalot en gember toe en laat kort bakken.
7. Voeg tenslotte de kruiden toe.
8. Vermeng de bouillon met de resterende maïzena. Doe het vlees en de broccoli weer terug en giet de bouillon erbij. Laat het vocht op hoog vuur al roerende binden.
9. Proef en breng eventueel op smaak met zout of donkere sojasaus. Schep alles in een warme schaal en serveer meteen, omdat dit gerecht snel afkoelt.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Lekker oosters

Door: ReceptenVandaag