Shabu shabu met rundvlees
Ster Ster Ster (2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de chilidipsaus:

Bereidingswijze

1. Pak het rundvlees in plasticfolie in en leg het 50 minuten in de diepvries, of tot het gedeeltelijk is bevroren.

2. Schil ondertussen de witte radijs en snijd hem in dunne plakken. Snijd er vervolgens ruiten of driehoeken van circa 2,5 cm van. Verdeel deze samen met de paddenstoelen of champignons, paksoi, lente-uitjes en tauge over vier borden. Dek ze af met plasticfolie en zet koel weg tot het serveren.

3. Kook de mie 3 minuten in een pan met kokend water of kook of week ze volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en meng met de sesamolie en schep op de borden.

4. Neem het vlees uit de diepvries en snijd het tegen de structuur in in flinterdunne plakjes. Schik de plakjes op de borden naast de groenten. Dek de borden weer af en zet ze koel weg tot u ze serveert. Meng de ingredienten voor de dipsaus en verdeel de saus over 4 kleine kommetjes. Zet ze opzij.

5. Verhit voor het serveren de bouillon tot hij kookt. Voeg dan de vissaus toe. Giet de vloeistof in een fonduepan of stenen pot die boven een rechaud wordt gezet, zodat de vloeistof blijft koken. Zet de pot in het midden van de tafel. Laat iedereen enkele schijfjes champignons, radijs, lente-uitjes, tauge en plakjes vlees in de bouillon doen en kook ze 30-60 seconden. Laat uw gasten dan een beetje paksoi en mie toevoegen en laat alles nog 30 seconden koken. Haal de mie, het vlees en de groenten vervolgens met een schuimspaan uit de bouillon en schep ze in aparte kommen. Ze kunnen worden gedoopt in de dipsaus.

6. Ga zo door tot alle ingredienten zijn gekookt. Schep de bouillon daarna in de kommen. Breng op smaak met de rest van de dipsaus en drink op als soep.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag