Varkenspakketjes met pikante pindasalade
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de pikante pindasalade

  • Om te serveren

Bereidingswijze

1. Doe het varkensgehakt in een kom en voeg de waterkastanjes, de lente-uitjes, de gember, de hoisinsaus en de sojasaus toe. Meng goed. (Dat gaat het gemakkelijkste met uw handen.) Verdeel het mengsel in 20 gelijke porties.

2. Bestrijk een wontonvelletje met een beetje van het losgeklopte ei en schep er in het midden een portie van het varkensmengsel op. Plooi het velletje rond de vulling en knijp het bovenaan samen, zodat een ouderwetse beurs ontstaat. Herhaal dit met de rest van de velletjes en het varkensmengsel.

3. Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de pakjes in één laag in de pan, dek de pan af en bak de pakketjes 5 minuten op een heel zacht vuur, of tot ze onderaan lichtbruin zijn.

4. Voeg voldoende van de hete bouillon toe, zodat de pakketjes voor de helft zijn bedekt met de bouillon. Dek de pan opnieuw af en laat 10 minuten zachtjes sudderen, of tot de wontonvelletjes gaar zijn.

5. Meng ondertussen de groenten en de koriander voor de salade. Voeg de dipsaus langzaam toe en proef regelmatig van het mengsel, zodat het niet te pikant wordt voor u. Voeg de pinda's toe en breng op smaak.

6. Schik voor het serveren de blaadjes sla op 4 grote borden en schep daarop 5 uitgelekte pakjes. Schep er een beetje van de pikante pindasalade omheen en garneer met de takjes koriander, als u dat wenst. Serveer de rest van de salade afzonderlijk.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: