1. Wrijf de reefilets goed in met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olijfolie.
2. Schuif de reefilets 7 minuten in een tot 180°C voorgewarmde oven.
3. Pak de reefilets in aluminiumfolie en leg ze op een warme plek. Maak ondertussen de saus.
4. Schenk de bouillon en de rode port in een pannetje.
5. Voeg de Spaanse peper toe en breng het geheel aan de kook.
6. Draai het vuur zacht en voeg al roerend beetje bij beetje de chocolade aan de saus toe.
7. Er ontstaat nu een mooie smeuïge saus.
8. Breng als laatste de saus op smaak met peper en zout.
9. Meng de pompoenblokjes goed door met 1 el olijfolie, zout en cayennepeper.
10. Rooster de pompoenblokjes in 8 minuten gaar in een tot 180°C voorgewarmde oven.
11. Breng de aardappels aan de kook in water met zout.
12. Laat dit opstaan totdat de aardappels gaar zijn.
13. Zeef de aardappels en zet ze weer terug op het vuur, zodat het laatste kookvocht verdwijnt.
14. Pureer nu de aardappels met een stamper of gebruik een pureeknijper.
15. Zet de puree terug op het vuur en voeg er de boter en melk beetje bij beetje aan toe.
16. Zodra er een smeuïge massa is ontstaan, doe je nog de olijfolie en de creme fraîche erbij.
17. Voeg nu de geroosterde pompoenblokjes aan de puree toe en roer het geheel goed om.
18. Breng ten slotte de aardappel-pompoenpuree op smaak met peper & zout.
Beoordeel het recept:
Bron: Wildplaza
Door: ReceptenVandaag