Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes
Ster Ster Ster (2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Strooi wat zout over de geperste knoflook, snij dit heel fijn en maak hier een pasta van. Meng de paste met 1 eetlepel olijfolie.
2. Kerf de Picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met knoflookmengsel. Laat de picanha geduren 1 uur, afgedekt, op kamertemperatuur liggen.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
4. Verwijder de overtollige pasta van de picanha. Dit is om verbranding in de oven te voorkomen.
5. Verhit in een grillpan 3 eetlepels olijfolie en bak de picanha gedurende 4-5 minuten rondom bruin.
6. Plaats de picanha in een ovenschaal in de oven en gaar gedurende circa 35 minuten tot een kerntemperatuur van circa 55-57 graden Celsius. Haal de picanha uit de oven en laat nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. De picanha gaart dan nog door.
7. Verhit ondertussen de grillpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de tomaten en de zilveruitjes. Strooi hier wat peper en zout overheen.
8. Serveer de picanha en garneer met de tomaten en uitjes.



Beoordeel het recept:

 (29 stemmen)



Bron: Beef en Steak

Door: ReceptenVandaag