Lamb pie
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een braadpan met een dikke bodem, voeg er de olijfolie aan toe en braad het vlees erin aan.
2. Voeg uien en knoflook toe, strooi het chilipoeder erbij en laat even bruinen, onder regelmatig omscheppen.
3. Voeg 2 glazen lauw water toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur gaarstoven. Controleer af en toe of het niet te droog wordt en voeg eventueel water toe.
4. Verwarm na 30 min de oven voor op 200°C.
5. Beboter een grote ovenschaal of individuele schaaltjes.
6. Haal het vlees uit de pan en doe de groenten erin, schenk er 250 ml water bij.
7. Laat 10 min stoven op middelhoog vuur en voeg dan het vlees weer toe. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep het mengsel in de ovenschaal of -schaaltjes.
8. Plak voor een grote schaal 4 tot 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar op een bebloemd aanrecht, maak de randen van de ovenschotel nat en leg het deeg erop.
9. Druk het aan op de rand, zodat het vastplakt (gebruik voor individuele schaaltjes een plakje deeg per schaaltje, rol het iets uit tot het past of snijd het bij als het te groot is).
10. Kwast het deegdeksel in met eigeel, maak in het midden een schoorsteentje van opgerold bakpapier en zet de schaal/schaaltjes 20 min in de oven, tot het deeg goudbruin is.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Elle

Door: