Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door.
2. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan.
3. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout.
4. Omwikkel de varkenshaasmedaillions met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout.
5. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn.
6. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant.
7. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillions en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: